divendres, 23 de març de 2012

Cuinar amb carbassa

Crema de carbassa
Ingredients: 1Kg de carbassa, 2 porros o cebes o fonoll, mig quilo de patates, 100 g de mantega, 1,5 l d’aigua o brou, oli, sal i pebre
Preparació: Es pelen i es tallen les verdures a trossets. En una cassola sofregim els porros amb una mica de mantega. Un cop estigui ben sofregit hi afegirem la patata, la carbassa i l’aigua. Ho deixarem al foc entre 30 i 40 minuts a partir de que l’aigua arrenqui el bull. Quan estigui tot cuit, hi afegirem la resta de la mantega, la sal i el pebre i ho passarem tot per la batedora. Es pot servir sol o acompanyat de julivert, formatge o pa torrat.
Carbassa farcida
Ingredients: 1 carbassa, formatge ratllat i verdura variada (ceba, fonoll, remolatxa, porros, carbasssó, broculí...)
Preparació: tallem la carbassa per la meitat i li treiem les llavors, l’omplim amb les verdures tallades a daus petits i hi posem el formatge rallat per sobre. Ho posem en una safata amb un o dos dits d’aigua (per evitar que la carbassa es cremi), i ho posem al forn a uns 200 ºC.