divendres, 23 de març de 2012

Cuinar amb fonoll

Fonoll gratinat 

Ingredients: 4 fonolls, 4 patates, 150 g de cansalada, 1 ceba, 1 gotet de vi blanc, formatge ratllat, oli i sal. 

Preparació: Tallem el fonoll i el posem a bullir en aigua i sal durant uns 30 minuts. Pelem, i tallem les patates i les bullim. Tallem la ceba i la cansalada i ho sofregim amb una mica d’oli en una cassola. Afegim el fonoll i les patates a la cassola, hi tirem el vi i ho deixem coure uns minuts. 
Després ho posem en una safata amb el formatge ratllat i ho gratinem. 

Peix al forn amb fonoll 

Ingredients: peix, fonoll, i verdura variada (patates, pastanagues, porros, col-rave…) 

Preparació: tallem el fonoll a rodanxes per col·locar-lo al fons d’una safata, hi posem la resta de la verdura pelada i tallada en trossos no molt petits, i a sobre hi posem el peix que vulguem. Ho coem tot junt al forn, el temps de cocció dependrà del peix que haguem escollit.