Qui som

Sóc en Joan Castellà, vinc de família pagesa i des de l’any 1979 em dedico exclusivament a treballar la terra. Juntament amb la Mercè Pascual vam arribar l’any 1990 a Amposta, capital de la comarca del Montsià, on vam seguir treballant la terra. 

Des del 1992 vam començar a fer agricultura ecològica amb l’aval del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), amb els números CT 0235 PE i CT 0146 P respectivament. 

El nostre treball el portem a terme en dues finques amb un total de 7 ha. Una d´aquestes finques consta d’un hivernacle de gairebé una hectàrea, un magatzem per l’emmagatzematge i manipulació de les verdures i fruites, i també un cobert per desar les eines i ferramentes. L’altra finca és de set hectàrees i mitja, de les quals se’n conreen unes sis hectàrees. Tant en l’una com en l’altra s’hi conreen tot tipus d’hortalisses variades que ens permet cada temporada. 

Vam començar fent exportació cap als països d’Europa Central (Alemanya i França principalment) mitjançant un intermediari. Al 1996 vam iniciar un servei a domicili de caixes de verdura i fruita variades. 

En l’actualitat, el 85 % de la nostra producció va destinada a aquest servei. Plantem més de 30 espècies d’hortalisses diferents seguint criteris de selecció, prioritzant el gust davant la producció. 

Per a que els nostres clients no només tinguin la tranquil·litat de menjar un producte ecològic, sense cap mena de residu, sinò que també disfrutin amb el gust de les verdures. Tota la feina que portem a terme fa que es necessitin, depenent de les temporades, unes set o vuit persones treballant a l´explotació, incloent-hi en Joan i la Mercè. 

Nosaltres volem que conegueu el tot el que comporta el treball que duem a terme, per això, el primer dissabte de cada mes fem jornades de portes obertes a qui estigui interessat en conèixer de prop la feina de la terra.Si esteu interessats contacteu primer amb nosaltres. 

Després del temps dedicat a la feina, de ser durant cinc anys vocal electe a la junta rectora del CCPAE, participar en xerrades, en diferents tipus de reportatges… em van concedir el 17 de juliol de 2003, la medalla a l’Agricultura Catalana per la Generalitat de Catalunya en mans del molt honorable president Jordi Pujol i Soley. 

Al 2006 vam obrir a Amposta una botiga d’alimentació ecològica anomenada Ekobo. El 13 de desembre 2008 vam rebre una distinció per Qualitat ebrenca per part de l´associació Amics i amigues de l´Ebre. El 17 de març 2010 vam rebre una menció especial otorgada pel Consell Comarcal del Montsià en la seva quarta edicó dels premis Montsià Innova 2009.