divendres, 29 de juny del 2012

Melmelada de tomàquet

És temporada de tomàquets, ja sabeu que a Joan Castellà en trobareu de moltes varietats. Aprofiteu els que us queden molt madurs per elaborar una melmelada casolana. Podreu utilitzar-la amb múltiples combinacions dolç-salat: amb formatge de cabra, amb formatge cremós tipus Camembert, amb pernil serrà, amb carn de porc, ... 
És una recepta molt senzilla i ràpida de fer, val la pena, us llepareu els dits! 

Ingredients
  • 1 Quilo de tomàquets madurs 
  • 750 grs de sucre 
  • El suc d’una llimona 
  • 2 claus d’espècie 

Elaboració
Pela els tomàquets i neteja de llavors. Posa la polpa en una cassola. Afegeix el sucre i el suc de la llimona. Deixa-ho reposar a la nevera durant 12 hores. 
Passat aquest temps, afegeix els dos claus d’espècie i posa la cassola al foc. Ha de coure lentament durant 50 minuts. Remena sovint amb una cullera de fusta per a que no s'enganxi. Retira els claus i reparteix la melmelada en pots de vidre esterilitzats. 
Si no l'has de consumir en els propers dies, és aconsellable que tinguis els pots al bany maria durant 20 minuts. Així es conservarà durant mesos.




Es temporada de tomates, ya sabes que a Verduras Ecológicas Joan Castellà encontrareis muchas variedades. Si tienes unos tomates que te han quedado muy maduros, puedes aprovecharlos para elaborar una rica mermelada casera. Podrás utilizarla en múltiples combinaciones dulce-salado: con queso de cabra, con queso cremoso tipo Camembert, con un buen jamón serrano, con carne de cerdo, ... 
Es una receta muy sencilla y rápida de elaborar. 

Ingredientes
  • 1 Kilo de tomates maduros 
  • 750 grs de azúcar
  • El jugo de un limón 
  • 2 clavos de especie 

Elaboración
Pela los tomates y limpialos de semillas. Pon la pulpa en una cazuela. Añade el azúcar y el jugo de limón. Déjalo reposar en la nevera durante 12 horas. 
Pasado este tiempo, añade los dos clavos de especia y pon la cazuela en el fuego. Debe cocer lentamente durante 50 minutos. Remueve a menudo con una cuchara de madera para que no se pegue. Retira los clavos y reparte la mermelada en tarros de cristal esterilizados.  
Si no la has de  consumir en los próximos días, es aconsejable cocer los tarros al baño maría durante 20 minutos. De esta manera se conservará durante meses.